fredag

Løgnen om kreft












Generalsekretær Anne Lise Ryel.


Kreftforeningen har nå for første gang gjort en sammen-stilling av fakta over de viktigste områdene der det er mulighet for å påvirke forekomsten av kreft.

At livsstilsfaktorer som røyking, fedme, dårlig kosthold og liten fysisk aktivitet påvirker risikoen for å få kreft, er vel kjent. Men det er ulikt hva som påvirker risikoen for de ulike kreftformene. Kreftforeningens oversikt viser deg hvilke faktorer som har størst betydning for hvilke krefttyper.

















Egne statistikker og kommentarer:
Statistikker beviser sjelden noe som helst, men kan gi en indikasjon. Her er det noe som ikke stemmer helt med påstandene fra Kreftforeningen! Eller hva mener du?


Kreftforeningen skriver om tobakk
Å slutte å røyke er det som klart gir størst effekt. Røyking er den viktigste enkeltårsaken til kreft. Sammenhengen mellom røyking og lungekreft er ifølge Kreftregisteret så veldokumentert at det er mulig å si at røyking er en direkte årsak til lungekreft.

Røyking øker også risikoen for flere andre typer kreft. Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) forårsaker røyking 33 prosent av alle krefttilfeller i den industrialiserte verden. Beregninger fra Kreftregisteret anslår at 85 prosent av alle lungekrefttilfeller kunne vært unngått dersom ingen røykte.

Andelen kvinner med lungekreft er mer enn femdoblet de siste 50 åra, og det er i dag flere kvinner under 70 år som dør av lungekreft enn av brystkreft i Norge.

Risikoen for å utvikle kreft reduseres raskt hvis du slutter å røyke. Men det tar gjerne hele 15 år før en som slutter å røyke, er nede på ikke-røykers risiko for kreft. Svært mange røykere begynner å røyke i tenåra. Risikoen for helseskader øker jo tidligere du begynner å røyke. Starter du å røyke før du er 15 år, har du nesten 20 ganger høyere risiko for å utvikle lungekreft enn om du var ikke-røyker.

Egne statistikker og kommentarer:
Andelen røykere er kraftig redusert i løpet av de siste 40 - 50 årene. Men kreft øker - på tross av at færre røyker. Det er noe som ikke stemmer helt med informasjon vi får fra helsepolitikere, kreftforeningen, leger og helsepersonell.

Har de blitt utsatt for en hjernevasking fra Medisinens Mafia - også kalt legemiddelindustrien?

Døm selv - delta i underskriftskampanjen for et nytt helsesystem og fritt helsevalg!

Ingen kommentarer: