lørdag

Tobakkskader er å røyklegge sannheten

Det meste av innholdet i denne linken er hentet fra boka RØYK - og lev lenger. Selv er jeg ikke-røyker men tar meg en cigar i festlige anledninger.

Løgnen om skadevirkninginger fra tobakksrøyk føyer seg inn i de andre løgnene fra vårt såkalte helsevesen og WHO. De fleste tror at leger og våre helsemyndigheter har dekning for alle sine påstander.

Det er imidlertid et betydelig antall vitenskapsmenn som er meget uenig i disse tolkninger, og setter spørsmåltegn om røyking i det hele tatt er den sanne årsak til en del alvorlige sykdommer, og om kanskje røyking heller kan virke beskyttende mot kreft og hjerte karsykdommer.

Det rare er at det virker som om disse skeptikerne har mer rett enn noen aner. Deres syn blir ikke hørt fordi pressen også har vanskelig for å tro på fakta og synspunkter som strider mot den alminnelige oppfatning om at røyking er helseskadelig - dermed basta! Det gir vårt såkalte helsevesen og WHO friere spillerom enn kanskje sunt er....?

Starten på den store løgn som er bevart i 45 år.
“Vi vet alle at røyking forårsaker lungekreft. Vi har ikke tid å vente på vitenskapelige bevis. Vi må slå til med en gang, og så får bevisene komme senere.” Sannheten er at bevisene fortsatt ikke er kommet.

Bløff, triks og fanteri ....
Mangelen på holdbare bevis mot røyking ble klart demonstrert av prof. Sheldon C. Sommers som uttalte til den amerikanske Kongressen under en høring: “Lungekreft er er fremdeles et mysterium for legevitenskapen og kan ikke knyttes biologisk til sigarettrøyking.

Røykernes “svarte lunger”
I mangel på bevis fant antirøyk-aktivistene andre effektive metoder for å “overbevise” folk om røykens helseskadelige virkning. En av mange tvilsomme gimmicker som antirøykerne har brukt er “Svarte lunger”-trikset. Det dreier seg om bilder av brune eller svarte lunger som man påstår at røykerne får. Prof. Sheldon C. Sommers som også er en fremstående patalog ved Colombia Hospital i New Yourk sier:

“Så vidt meg bekjent er det komplett umulig med dagens teknikk å påvise noen forskjell på lungene til røykere og ikke-røykere. Disse svarte lungene stammer fra mennesker som har vært utsatt for ekstrem industriforurensning som for eksempel kullgruvearbeidere. Men det er selvfølgelig ikke relatert til røyking..”

Husk at 99% av lungene er like klar og rene, enten vi røyker eller ikke.

Desverre har tobakksindustrien i lengere tid valgt å ikke bestride den alminnelige oppfatning om at røyk er skadelig. Tobakksfabrikanter vet en masse om bevisbyrde. Det er derfor de vanligvis ikke har fornektet at det er en viss risiko ved å røyke.

Dersom alle som røkte utviklet lungekreft, kunne en si at røyken forårsaker lungekreft. Men vi vet at svært få som røyker utvikler lungekreft, og vi vet også at folk som aldri har røkt en eneste sigarett i sitt liv, kan risikere å få lungekreft og i ung alder dø av sykdommen.

Hal Roach - produsenten av “Lille slyngel” filmene var en storrøyker og røkte 3 - 4 pakker hver dag. Han døde 101 år gammel, mest sannsynlig av alderdom. En tidligere guvernør i Virginia døde av lungekreft da han var 50 år - og hadde aldri røkt. CNN viste et bilde av en libanesisk mann som påsto han var 134 år gammel. Han var i full vigør og røkte på en sigarett som var brent helt inn til leppene hans. Hans formel for et langt liv var å røyke og drikke hver dag, og i tillegg spise friske grønnsaker. Verdens eldste dame - en 125 år gammel fransk innbygger røkte til hun var 123 år.


Passiv røyking teorien erklært ugyldig i amerikansk domstol!

Er politikernes rådgivere i Sosial- og helsedepartementet til å stole på? Deres påstander om røykens skadevirkninger er basert på såkalte forskningsrapporter fra EPA - Environmental Protection i USA.

Våre “helsemyndigheter” henviser til EPA’s rapporter i flere av sine informasjonsbrosjyrer om røyking og skadevirkninger, til tross for at de må ha kjennskap til en dom fra 1998 som viser: EPS’s klassifisering av passiv røyking som kreftrisiko ble erklært ugyldig av en federal domstol i USA.

Dette betyr at hovedkonklusjon i rapporten ikke eksisterer lenger og må sees bort fra. Den lyder:

“Med hovedvekt på tilgjengelig vitenskapelig bevis, har US Environmental Protection (EPA) konkludert med at en omfattende eksponering ovenfor passiv tobakksrøyk (ETS) medfører en alvorlig og solid offentlig helserisiko.”

Erklært ugyldig av the US federal Court

“Hos voksne: Passiv røyking er for menneskets lunger en kreftrisikofaktor, som er ansvarlig for omkring 3000 dødsfall av lungekreft årlig blant USA’s ikkerøykende befolkning.”

Erklært ugyldig av the US federal Court

Denne dommen gjør alle profesjonelle antirøyk-aktivister til løgnere - også våre politikere.

For min egen del - som aldri har røkt - vil jeg sitere en side fra en svær rapport fra Helse- og sosialdepartementet - Helseskader ved aktiv og passiv røyking på 22 sider med “svada”.

3.3 Passiv røyking
3.3.1 Eksponering

“Ved passiv røyking utsettes man for de samme stoffene som ved aktiv røyking. De relative mengdene av de kjemiske stoffene i tobakksrøyk som pustes inn ved passiv og aktiv røyking, er imidlertid forskjellige siden stoffene fordeles ulikt i hovedstrømsrøyken og sidestrømsrøyken. det skyldes bl.a. at sidestrømsrøyken dannes ved lavere temperatur enn hovedstrømsrøyken og at det er mindre oksygen tilstede. for mange av de mest helseskadelige stoffene, er det relativt større eksponering ved passiv røyking enn ved aktiv røyking.”

Enhver med noenlunde sunn fornuft skjønner at det som er skrevet her, kommer fra ekstremister - og langt i fra virkeligheten.

Tilbake til hovedsiden

2 kommentarer:

Anonym sa...

ditta e seriøst da dommaste eg nåken gang ha lest. røyking e å vil llti v da dommaste ein kan bjynne me. dinna teksten e berre reint sludder. dinna teksten e seriøst so dom å misvisande at den burde aldri fått lov til å v på nette so den e leseli fø alt å alle. til du so lagde dinna: du e DOM du. du e so dom at du nestn e verre enn røykarane. me minre du e ein røykar. då e du dommare

Anonym sa...

Vanligvis svarer jeg ikke anonyme, men "ditta var morosam" ha ha - ho ho! Nei jeg røyker ikke - bortsett fra en cigar i julen og nyttårsaften. Men har vurdert å starte i en alder av 66 år. Du anonym - og andre "programmerte" individer av media bør lese sannheten om nikotin - et stoff som brukes i medisinska behandling.

Det finnes INGEN bevis for at tobakksrøyk fører til lungekreft eller andre kreftformer. Hvordan kan det ha seg at kreft øker når antall røykere er kraftig redusert de siste 30 årene. Kan du og dere andre forklare det?